Cena ropy WTI mierne klesla

03.05.2013 Celý región

Bangkok 3. mája (TASR) - Cena americkej ropy, ktorá vo štvrtok (2. 5.) dosiahla najvýraznejší rast od konca minulého roka a priblížila sa k hranici 94 USD za barel (159 litrov), zaznamenala dnes mierny pokles. Dôvodom je vyčkávanie trhov na správu Washingtonu o vývoji na trhu práce za minulý mesiac, ktorú USA zverejnia dnes popoludní. Informovala o tom agentúra AP.

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v júni klesla napoludnie bangkockého času v rámci elektronického obchodovania na burze v New Yorku o 26 centov na 93,73 USD (71,06 eura) za barel. Na záver štvrtkového obchodovania sa cena WTI zvýšila o 2,96 USD, čo znamená viac než o 3 %, a obchodovanie uzatvorila na úrovni 93,99 USD/barel. Bol to najvýraznejší rast ceny WTI od novembra minulého roka.

Trhy tak zareagovali na rozhodnutie Európskej centrálnej banky (ECB), ktorá na svojom zasadnutí v Bratislave znížila kľúčovú úrokovú sadzbu o štvrť percentuálneho bodu na nové historické minimum 0,5 %. Navyše, Spojené štáty oznámili pokles počtu žiadostí o podporu v nezamestnanosti za minulý týždeň na najnižšiu hodnotu za viac než päť rokov.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, klesla o 23 centov na 102,62 USD/barel.
 

Vyberte región